هشدار پلیس فتا درباره جعل هویت در فضای مجازی آخرین آمار جان باختگان انفجار در بندر شهید رجایی + اسامی پیکرهای احراز هویت شده‌ (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم؟ سرکنسول‌ها و نمایندگان کشور‌های خارجی در مشهد به تماشای جاذبه‌های خراسان‌رضوی رفتند بلایای طبیعی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند چرا اندازه دور کمر با افزایش سن، بیشتر می‌شود؟ پیش‌بینی بارش باران و خنک‌ترشدن هوا در برخی استان‌ها از فردا (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوشیدنی‌های خانگی مؤثر در سم‌زدایی کبد توصیه به بانوان در سنین باروری: مشاوره بارداری بگیرید یاری انسان‌دوستانه | ارسال ۱۰۰ واحد خون از خراسان رضوی به بندرعباس پس از حادثه انفجار اسکله شهید رجایی سرانه مصرف سالیانه لبنیات در ایران، ۱۷۰ کیلوگرم کمتر از میانگین جهانی سقف و کف حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + میزان افزایش حقوق‌ها با اجرای متناسب‌سازی کمبود این ریزمغذی‌های حیاتی را جدی بگیرید سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی: پاسخ‌گویی فقط در اداره‌کل متمرکز نیست مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی: برای ایجاد ۱۱ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری کرده‌ایم بازسازی صحنه قتل نوجوان دهه‌هشتادی | قتل «صالح» به هوا‌خواهی از «صالح» شنیده شدن صدای چندین انفجار از محل آتش سوزی در بندر شهید رجایی بندرعباس + فیلم فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل برون ‎شهری خراسان رضوی | حمل ونقل جاده ای، لبه  پرتگاه انتقال ۵ نفر از مصدومان حادثه انفجار بندرعباس به تهران (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۲۹ نفر از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی از بیمارستان ترخیص شدند شکارچیان غیرقانونی، محیط‌بان پارک ملی گلستان را به شهادت رساندند + جزئیات و عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل مرد جوان با ضربات چاقو در کیانشهر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف سه خودرو در قوچان خراسان رضوی با ۶ مصدوم (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۶ مفقودی در انفجار بندر شهید رجایی این را برای شما مشهدی‌ها می‌نویسم دستور رسیدگی فوری به مصدومان حادثه بندر شهید رجایی در مراکز درمانی تامین اجتماعی جزئیات تازه از افزایش قربانیان و مجروحان انفجار بندر شهید رجایی | ۱۴ کشته و ۶ مفقود و ۱۰۸۶ مجروح (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس جمعیت هلال احمر: ۵ فروند بالگرد هلال‌احمر به بندرعباس اعزام شد
سرخط خبرها

همسایه داری، سدی در برابر سارقان

  • کد خبر: ۹۰۳۵۱
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۴
همسایه داری، سدی در برابر سارقان
سرهنگ کاراگاه محمدرضا جعفری - رئیس اسبق اداره عملیات ویژه پلیس آگاهی خراسان رضوی

این روز‌ها کلیپ‌هایی در فضای مجازی منتشر شده است که از استفاده از دستگاه‌های طلایاب در سرقت از منازل می‌گوید؛ بدین معنا که سارق از دور توسط طلایاب سیگنال طلا را از منازل اطراف خود می‌گیرد. واقعیت این است که دستگاه‌های فلزیاب به درد سارقان نمی‌خورد، زیرا از یک سو به دلیل وفور فلز در منازل، کاربردی نیست و از سوی دیگر دست وپاگیر است.

از این رو تابه حال در دستگیری هیچ کدام از باند‌های سرقت منزل توسط اداره آگاهی مشهد، نه طلایابی از سارقان کشف شده و نه در اعترافات آن‌ها اشاره‌ای به استفاده از این دستگاه شده است.

در واقع سارقان بر اساس تجربه، مکان اختفای اشیای قیمتی را حدس می‌زنند. آن‌ها بعد از چندین بار خانه روبی، محل‌های احتمالی مخفی کردن طلا‌های خانوادگی مردم را به خوبی حدس می‌زنند.

آمار‌های آگاهی می‌گویند بیشتر طلا‌های سرقت شده در اتاق‌های خواب و در دسترس سارقان بوده یا داخل گاو صندوقی که حملش ممکن بوده است. گاهی هم البته اشیای گران قیمت به خوبی پنهان می‌شوند و باوجود سرقت از منزل، آن‌ها از دست سارقان در امان می‌مانند.

مردم باید بدانند که سارقان منازل شگرد‌های متفاوتی دارند. آن‌ها ترجیح می‌دهند وسایلی را ببرند که حجم و آسیب پذیری کمتری داشته باشند.

آن‌ها معمولا مکانی را انتخاب می‌کنند که احتمال وجود اشیای قیمتی در آن باشد و کسی در آن حضور نداشته باشد. آن‌ها روز‌ها و ساعت‌ها سوژه خود را زیر نظر دارند؛ می‌دانند چند نفر و چه زمان‌هایی به آن مکان رفت وآمد دارند و چه زمان‌هایی خالی است.

چنین سرقت‌هایی به ندرت در مناطق کم برخوردار مشهد اتفاق می‌افتد؛ بیشتر سرقت‌های این محدوده محلی یا به نوعی داخلی هستند و اگر هم اتفاق بیفتند، سرقت طلا و جواهر یا پول نیستند، چون سارق می‌داند در این دسته از خانه‌ها به ندرت پول و طلا وجود دارد، اما بر عکس در محلات برخوردار شهر این سرقت‌ها بیشتر است.

آن‌ها همچنین موقعیت‌های اجتماعی را رصد می‌کنند؛ مثلا در برهه زمانی توزیع سکه توسط بانک مرکزی که مردم اغلب از این سکه‌ها در خانه نگهداری می‌کردند، سرقت منازل نیز افزایش یافت.

استفاده از در ضد سرقت، دوربین و دزدگیر اگرچه زمان وقوع سرقت را به تأخیر می‌اندازد، اما به جرئت می‌توان گفت که هیچ کدام اقدام پیشگیرانه قطعی نیستند. مهم‌ترین اصل این است که شهروندان تاحدامکان لوازم قیمتی را در خانه نگهداری نکنند و این اشیا را به صندوق امانات بانک‌ها منتقل کنند.

متأسفانه در شهر‌های بزرگی، چون مشهد ساکنان یک مجتمع مسکونی چند واحدی هم یکدیگر را نمی‌شناسند. اگر ارتباط ساکنان بیشتر باشد و از ورود و خروج همدیگر مطلع باشند، به راحتی امکان شناسایی ورود افراد ناشناس را دارند که خود یک اقدام است.

رعایت نکردن حفاظت گفتار هم زمینه ساز ایجاد سرقت است. حضرت علی (ع) فرموده است: «سه چیز را از دیگران بپوشانید؛ یکی رفت وآمدها، یکی دارایی‌ها و دیگری اعتقادات خود را»، اما پیش می‌آید که برخی آمار اشیای گران قیمت خود را به دیگران می‌دهند.

شاید آن افراد مستقیما سرقت نکنند، اما فرصتی می‌شود که غریبه‌ها از میزان دارایی فرد مطلع شوند. در نتیجه رعایت حفاظت گفتارمان نیز نقش مؤثری در پیشگیری از وقوع سرقت خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->